Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Böngészéshez használt eszközök

2018.12.05

A különböző márkájú, operációs rendszerű okos eszközök folyamatos penetrációja miatt hamarosan paradigmaváltásra számíthatunk a böngészést illetően. Ma már nem szükséges bekapcsolnunk a számítógépünket, laptopunkat csak azért, mert kíváncsiak vagyunk valamire: előkapjuk a mobiltelefonunkat vagy táblagépünket, és csatlakozunk a wi-fi-hez vagy mobilinternethez pár másodperc leforgása alatt, és máris kezünkben van mindaz, amiért korábban szükséges volt a számítógép elé ülni és percekig várni a betöltődésére.

Egy tavaly januári felmérésből kiderül, hogy mely eszközöket használjuk leginkább internetezésre, honlapok böngészésére. Az ábráról kiderül, hogy az internetet használók 80%-a rendelkezik okostelefonnal. A legnépszerűbb internetezésre használt eszközök sorrendje az alábbiak szerint alakult:

  • 91% PC vagy laptop,
  • 80% okostelefon,
  • 47% tablet,
  • 37% játékkonzol.

Az okostelefonok 80%-os használati aránya igen kedvező ahhoz képest, hogy a PC-k és laptopok mennyivel régebb óta elérhetők a fogyasztók számára. Viszont még mindig a számítógépek nyújtják a legkényelmesebb és legoptimálisabb böngészési lehetőséget. Az okos eszközök komoly előnye, hogy a mobilinternet elterjedésével és folyamatos bővítésével, kedvező árfekvése által pedig már szinte bárhol internetezhetünk az okostelefonunkon vagy táblagépünkön.

Jelentéktelennek számít a 10%-os az eltérés a tabletek és a játékkonzolok közt, hiszen a konzolok egy szűkebb réteget céloznak a szórakoztató elektronika világában.

A feltörekvő eszközök esetében pedig az alábbi lista, vagyis népszerűségi sorrend alakult ki:

  • 34% okostévé,
  • 9% okos óra,
  • 7% okos karkötő,
  • 2% egyéb.

Kimagaslóan vezet az okostévé, ám közel sem olyan népszerű, mint mondjuk egy tablet. Az okos órák és karkötők piaca még nagyon fiatal, így a 9, ill. 7%-os használati arány nem is annyira kedvezőtlen. Érdemes figyelembe venni azt is, hogy ezt a két eszközt okostelefonnal rendelkezők vásárolják, és a nagyobb kijelzőn természetesen egyszerűbb a böngészés. Ezek az eszközök inkább email olvasásra alkalmasak a hétköznapok során.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.